2 Kirjapaketti 29 € RAVITSEMUS

29,00 

Varastossa

Osasto:

Kuvaus

Aitoa ruokaa / Vaara vaani kattilassa / Ei makea mahan täydeltä / Paras-ruokavalio-luonnolliset rasvat kunniaan

Aitoa ruokaa KUVAUS

Suomessa ylpeillään puhtaasta luonnosta ja puhtaista elintarvikkeista. Elämme kuvitelmassa, että kaikki, mitä meille tarjotaan, on turvallista ja aitoa ruokaa. Ruotsissa elettiin samantapaisessa keinotekoisessa turvallisuustunteessa vuoteen 2007 saakka, jolloin Mats-Eric Nilssonin Den hemliga kocken (Petos lautasella) ilmestyi. Kirja paljasti, miten paljon lisäaineita elintarviketeollisuus käyttää ja mitä kaikkea myydään ruokana.

Kirja käynnisti vallankumouksen. Ruotsin elintarviketeollisuus on poistanut tuotteistaan paljon lisäaineita, eikä ruotsalainen kuluttaja enää osta silmät kiinni kaikkea, mitä hänelle tarjotaan. Aitoa ruokaa on mukautettu suomalaisiin oloihin. Se paljastaa, että ruokakaupoissamme myydään kaikenlaisia epämääräisiä tuotteita, jopa viranomaisten kieltämiä. Ja miten on mahdollista, että suomalaisen yrityksen Ruotsissa myytävissä lihapullissa on enemmän lihaa kuin saman yrityksen suomalaisissa lihapullissa?

Mats-Eric Nilsson työskenteli yli 30 vuotta uutistoimittajana. Huomattuaan, että pistaasijäätelön väri ei olekaan peräisin pistaasista, hän ryhtyi tutkimaan, mitä kaikkea se mitä syömme todella sisältää. Hänen kirjaansa on myyty Ruotsissa yli 400 000 kappaletta. Nykyään Nilsson on Ruotsin suosituimpia luennoitsijoita.

Vaara vaani kattilassa KUVAUS

Kotona leivottua pullaa pidetään vaarallisempana kuin tehdastekoista. Monissa esikouluissa kielletään lapsia nykyisin osallistumasta keittiötöihin, ja toisinaan heitä kielletään jopa itse levittämästä voita leivän päälle. Nakkikioskin pitäjän on paljon helpompi saada lupa jauheperunasoseelle kuin oikean perunasoseen myymiseen. Tuoretavaroiden käsittelyä pidetään nykyisin hyvin riskipitoisena – kun taas teollisesti hyvin raskaasti käsitellyt ja mauttomat elintarvikkeet ristiriitaista kyllä täyttävät kaikki viranomaisvaatimukset. Miten näin on päässyt käymään?

Vaara vaanii kattilassa osoittaa, miten lait ja säädökset suosivat ravitsemuksellisesti vähäarvoista teollisuusruokaa perinteisesti valmistetun ruoan kustannuksella. Silti juuri valtavissa ruokatehtaissa vaarallisilla bakteereilla ja viruksilla on parhaat mahdolisuudet syntyä ja levitä. Sairaalabakteeri, sikaingluenssa ja uudet aggressiiviset suolistobakteerit ovat vain osa niistä terveyteen kohdistuvista vaaroista, jotka voidaan jäljittää EU:n tuella ympäri Itämerta perustettaville ympäristöä tuhoaville teollisuusmaatiloille, joissa on kymmeniätuhansia eläimiä. Valtavat laitokset, joissa kasvatetaan kanoja, lehmiä ja sikoja, tuottavat halpoja raaka-aineita elintarviketeollisuuden vakioiduille ruokalistoille, joita tarjotaan niin kouluissa, vanhainkodeissa, sairaaloissa kuin tavallisissa lounasravintoloissakin. Tilanne ei kuitenkaan ole aivan niin synkkä. Vielä ei ole liian myöhäistä palata käyttämään oikeita raaka-aineita, kokea puhtaita makuja – ja saada aitoa ruokakokemusta!

Mats-Eric Nilsson, joka ravisti suomalaisia elintarvikkeiden kuluttajia menestysteoksellaan Aitoa ruokaa, vie nyt toimittaja Henrik Ennartin kanssa ruokakeskustelua pitkän askeleen eteenpäin.

Ei makeaa mahan täydeltä KUVAUS

Makeanhimo, makeankaipuu, makeannälkä; aikamme vitsauksella on monta nimäe. Tämä on kirja sokerista, makeutusaineista ja niiden aiheuttamasta makeanhimosta.

Makean kulutus on lisääntynyt räjähdysmäisesti, vaikka arvostelijat syyttävät sokeria ja sen kilpakumppaneita siitä, että ne aiheuttavat vaivoja diabeteksesta ylipainoon ja syöpään.

Lisäksi sokerin ja makeutusaineiden on todettu aiheuttavan pahimmillaan jopa riippuvuutta, josta on hyvin vaikeaa päästä eroon.

Ei makeaa mahan täydeltä on kertomus sokerin verisestä historiasta, keinotekoisten makeutusaineiden kehittämisestä ja luonnollisten makeutusaineiden, esimerkiksi stevian, etsinnästä. Sekä siitä, miten teollisuus onnistuu sijoittamaan riippuvuutta aiheuttavaa makeaa yhä uusiin tuotteisiin.

Paras-ruokavalio-luonnolliset rasvat kunniaan KUVAUS

Tässä kirjassa ylistetään rasvaa. Sitä on yli 40 vuotta haukuttu ja mollattu. Sitä on pidetty terveydelle haitallisena ja sen käyttäjiä on uhattu ennenaikaisella kuolemalla. Terve järki ja uusimmat tutkimukset kertovat kuitenkin, että rasva tuo energiaa, vitamiineja, mineraaleja, makuja ja iloa elämään.

Tämä on kirja sinulle joka rakastat hyvää ruokaa rasvoineen kaikkineen. Tässä kirjassa ei pistetä rasvaa piiloon vaan rasva on hyvin näkyvästi esillä. Kunniapaikalla. Rakkaana energialähteenä! Monipuolisesti nautittuna – terveydeksi!

Tohtori Sundqvistin kirja on hyödyllistä luettavaa. Se lähtee tarpeellisten peruskäsitteiden esittelystä ja etenee ravitsemuksemme ajankohtaisiin kysymyksiin välttelemättä kiistanalaisiakaan aiheita. Se antaa selkeitä ehdotuksia, joiden äärellä lukija joutuu pohtimaan omaa tietämystään ja tekemään näiden pohjalta henkilökohtaisia ravitsemusratkaisujaan.